Haptotherapie

voelen wat raakt

Haptotherapie helpt je weer contact te maken met jezelf en gevoelde leefwereld en ondersteunt je in het meer laten zien naar buiten. Het is een begeleiding die zich baseert op de inzichten vanuit de haptonomie. In de haptonomie staat het gevoelsleven centraal: het in contact zijn met onszelf en de wereld, het staan in het leven en in relaties, verbondenheid, liefde, verantwoordelijkheid en hoe we dit tastbaar kunnen maken. Een gesprek kan een hoop informatie opleveren maar in de haptotherapie zijn het juist de lichaamservaringen, die je nieuwe inzichten verschaffen.

Middels aanraking en contactoefeningen wordt je stil gezet bij je lijf en uitgenodigd te luisteren naar wat je lijf (je gevoel) je vertelt. Je wordt bewust gemaakt van hoe je reageert op druk, waar en op welk moment je blokkeert, jezelf terughoudt of teveel geeft. Je leert weer recht te doen aan gevoelens die zijn weggestopt. Hierdoor krijgen deze gevoelens weer een plek in je leven.

Uiteindelijk ondersteunt haptotherapie je in:

  • dichterbij jezelf te blijven
  • beter je grenzen aan te voelen en te bewaken
  • duidelijker te zijn naar anderen
  • anderen makkelijker deelgenoot te maken van je gevoelens
  • eigen behoeften beter aan te geven
  • problemen gevoelsmatig beter onder ogen te zien, te accepteren en uiting te geven aan de daarbij behorende emoties en spanningen

‘… door te luisteren naar mijn lijf kan ik keuzes maken in het hier en nu …’

Bert, door je wijze woorden, jouw handen en de stilte heb ik opnieuw naar oude thema’s kunnen kijken. Jij hebt mij laten ervaren hoe ik lichaam en geest kan verbinden: op de bank, in gesprek vanuit vertrouwen. De wijze woorden gaan over de vragen die je stelt en die mij helpen om gedachten te ordenen, daadwerkelijk onder ogen te komen wat ik voorheen uit de weg kon gaan; door jouw handen, ofwel door de aanraking op de bank heb ik mijn lichaam anders leren waarnemen. Ik kan voelen wanneer ik over een grens ga, door te luisteren naar mijn lijf kan ik keuzes maken in het hier en nu. De stiltes die jij creëert ervaar ik soms als onaangenaam. En toch, ik kon niet anders dan voelen en ervaren wat er op dat moment speelde. Niet altijd prettig, maar van grootte waarde voor mijn proces in de therapie.

Dank voor de prettige, warme en ook confronterende sessies.

Vragen of een afspraak maken?

Bel 06 128 232 23 of stuur een mail naar info@haptotherapie-bertadolfsen.nl

© Copyright - Haptotherapie Bert Adolfsen | Kruse BC