Anders

Het luistert nauw

Je beleeft de wereld anders, je voelt je anders. Alles lijkt intens binnen te komen: je bent sneller en voller geraakt, alsof je voortdurend open staat en niet lijkt te beschikken over een filter om je voor prikkels af te sluiten. Je pakt snel op hoe de stemming is van anderen, de sfeer is, voelt snel het appèl van de ander op jou, wat er van je verwacht wordt.

Het verwerken van alles wat op je afkomt vraagt meer, meer tijd, meer ruimte voor jezelf. En in  ons drukke en gehaaste bestaan lukt dat niet zo makkelijk, wordt dat niet gezien, waardoor je het gevoel hebt te moeten forceren, overprikkeld raakt, vermoeid en steeds meer geneigd bent terug te trekken.

Dat ‘terugtrekken’ doe je door je los te maken van de harde realiteit van alledag, weg te dromen, in je eigen wereld te verwijlen. In het ‘er buiten’ staan voel je even vrij, kom je weer tot jezelf, zie je de wereld glashelder, maar wordt het steeds moeilijker je weer te verbinden met diezelfde wereld, je eigen plek daarin te vinden. Je vervreemdt je van de wereld en  eenzaamheid ligt op de loer.

Je bent zo mooi

anders dan ik

natuurlijk niet meer of minder

maar zo mooi anders

ik zou je nooit

anders dan anders willen

Hans Andreus

Haptotherapie bij hooggevoeligheid

Dicht bij mezelf

In de begeleiding leer je weer thuis te komen in je lijf, je lijf te bewonen, op die manier beter af te stemmen op jezelf, niet alleen door af te sluiten, maar vooral door meer ruimte in te nemen voor jezelf, beter je grenzen aan te geven, beter jezelf te blijven voelen in relatie met de ander. Het  leert je  ‘vrij’  te zijn in de verbinding met je leefwereld, je eigen plek in te nemen.

Tijdens de begeleiding wordt ook stil gestaan bij je je achtergrond, je ontwikkeling (hechting) die bijgedragen heeft aan de ‘hoog gevoeligheid’.

Vragen of een afspraak maken?

Bel 06 128 232 23 of stuur een mail naar info@haptotherapie-bertadolfsen.nl

© Copyright - Haptotherapie Bert Adolfsen | Kruse BC