Het verhaal achter het verhaal

Het leven is niet maakbaar, wordt wel geopend in de verbinding met de ander.

In mijn werk als (hapto)therapeut vormt mijn eigen levenspad die ik ga, mijn eigen worsteling met geloof en relaties, mijn eigen zoektocht in hoe ik trouw blijf aan mezelf en van daaruit de verbinding maak met de wereld een belangrijke basis voor hoe ik mensen begeleid. Een soms eenzaam pad, waarbij ik door mijn gevoeligheid en eigenzinnigheid soms niet in staat was te verbinden, mezelf in de weg zat.

Ik heb toen ervaren hoe fijn het is om iemand dichtbij te hebben die in staat was stil te staan bij mijn verhaal, achter mijn verhaal durfde te kijken mij uitnodigde en confronteerde niet alleen maar met woorden, maar ook in het (voelbaar) aanwezig zijn te komen met mijn pijn en verdriet, voorbij mijn schaamte, voorbij mijn trots.

Als kind was ik al bezig met de grote levensvragen over waartoe het leven diende, wat de zin en betekenis was, waartoe mensen werden gedreven. In mijn zoektocht kwam ik in aanraking met de haptonomie, een levensbenadering die zo raakte aan wat ik ergens diep van binnen al lang wist, alsof er iets in me wakker werd gemaakt, bevestigd werd in mij wat zo eigen was, me in beweging bracht in een proces wat me steeds dichterbij mezelf brengt. Telkens bleek de liefdevolle nabijheid van de ander voor mij de opening om mijzelf in mijn mens zijn te ontmoeten en als mens te kennen in kwetsbaarheid en kracht als een onderdeel van het grote mysterie wat het leven is.

Ervaring/deskundigheid

Ik heb mijn opleiding haptonomie gevolgd aan het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie in Grave onder leiding van Frans Veldman Jr. De therapieopleiding heb ik afgerond aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. Daarnaast volgde ik de supervisorenopleiding aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle en de opleiding ‘Transpersoonlijke Therapie’ aan het Boswijk Instituut en heb ik trainingen gevolgd bij Ted Troost en Robert Masters.

Als (systemisch) relatietherapeut ben ik opgeleid bij Phoenix in Utrecht onder de bezielende leiding van Wibe Veenbaas en heb ik trainingen gevolgd bij Piet Weisfelt.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk heb ik lange tijd gewerkt voor het Centrum voor Revalidatie ‘De Vogellanden’ waar ik deel uitmaakte van het pijnteam en ben ik als mentor en trainer (van mannengroepen) verbonden aan het Boswijk Instituut. Sinds 1997 geef ik persoonlijke begeleiding aan mensen in mijn eigen praktijk voor haptotherapie.  Als opleidingsupervisor ben ik verbonden aan de Academie voor Haptonomie.

Vragen of een afspraak maken?

Bel 06 128 232 23 of stuur een mail naar info@haptotherapie-bertadolfsen.nl

© Copyright - Haptotherapie Bert Adolfsen | Kruse BC