Bert Adolfsen

bert-adolfsenIk ben begonnen als fysiotherapeut en heb jarenlange ervaring opgedaan in een ziekenhuisinstelling. Ik begeleid mensen graag in het ontdekken van wie ze in wezen zijn en hoe ze van daaruit hun weg kunnen gaan in het leven afgestemd op zichzelf. In het werken met mensen heb ik geleerd dat je de andere mens alleen verder kan helpen als je weet aan te sluiten bij het verhaal van deze mens. Het respect voor het ‘anders zijn’ van ieder mens en het vertrouwen dat een ieder diep in zijn hart weet wat goed is voor hem / haar, is voor mij een wezenlijk uitgangspunt geworden in het begeleiden van mensen.

Ik ben elke keer weer onder de indruk van de wijsheid die het lichaam in zich bergt en vertrouw er dan ook op dat hiernaar leren luisteren het grootste goed is, het mensen helpt zijn of haar eigen vermogen tot herstel en groei aan te spreken.

Ik heb de opleiding haptonomie gevolgd aan het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie in Grave. De therapieopleiding heb ik afgerond aan de Academie voor Haptonomie in Doorn . Daarnaast volgde ik de supervisorenopleiding aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle en de opleiding ‘Transpersoonlijke Therapie’ aan het Boswijk Instituut.

Sinds 1997 geef ik persoonlijke begeleiding aan mensen in mijn eigen praktijk voor haptotherapie. Als opleidingsupervisor was ik jarenlang verbonden aan de Academie voor Haptonomie.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk werk ik nog een aantal uren voor het Centrum voor Revalidatie ‘De Vogellanden’ waar ik deel uitmaak van het pijnteam en ben ik als mentor en trainer verbonden aan het Boswijk Instituut.