Cursus ‘Leven vanuit je gevoel’

De cursus voor een ieder die wil groeien in ‘mens – zijn’.

Ben je al enige tijd individueel in (hapto)therapie geweest en vind je het nog moeilijk om het geleerde in het dagelijkse leven toe te passen? Vind je het leuk om jezelf eens op een andere manier te ontdekken? Heb je het gevoel dat anderen toch anders op je reageren dan je gehoopt of verwacht had? Dan bieden deze bijeenkomsten je een ontmoetingsplaats om eigen thema’s verder uit te werken.

In een individuele begeleiding leer je veel van jezelf. Het is vaak een bewustwordingsproces waarbij je meer zicht krijgt op hoe je contact maakt met anderen, wat daarin goed voelt, wat niet, wat je anders zou willen. Het inpassen in het dagelijks leven vraagt nog iets anders, namelijk de moed om dat ook werkelijk te laten zien en niet te weten hoe de ander daar op zal reageren. Naast de tijd en aandacht die je nodig hebt om te voorkomen dat je weer vervalt in het oude bekende, heb je vaak ook de mogelijkheid nodig om te kunnen ‘oefenen’ in ontmoeting mèt een ander.

Door met elkaar te werken, kun je bovendien zien hoe anderen met dezelfde thema’s omgaan. Het geeft je inzicht in wat het effect kan zijn als iemand zich kwetsbaar laat zien, grenzen aangeeft, emoties toont. Je merkt dat je niet de enige bent met vragen.
Ook kan je ‘geraakt’ worden door het proces van anderen: het verheldert waar je zelf staat of waar je zou willen staan, wat je eigen proces soms versnelt.

Er wordt ervaringsgericht gewerkt vanuit het lijf en vanuit het hier en nu. Middels aandacht- , contactoefeningen en zacht lichaamswerk word je stilgezet bij hoe je jezelf laat zien in het contact met de ander, hoe je afstemt op de ander. Het gevoel voor jezelf en de ander wordt aangescherpt. Je leert op welke wijze je passend kan omgaan met grenzen, hoe je ruimte inneemt, wat je in beweging brengt. Je leert hoe je anders met spanning kan omgaan en kan ontdekken hoe kwetsbaarheid en kracht dichtbij elkaar liggen. Er is veel aandacht voor uitwisseling en eigen inbreng.

Bert Adolfsen T: 06-12823223
Opgave kan op de introductieavond of per mail zie inschrijfformulier groepscursus.

Lees eerst de voorwaarden.